Suoraan sisältöön

SIIRRETTY: Erityistä tukea vaativan lapsen ohjaaminen uintiharrastuksessa -koulutus (1. päivä 5.12.) järjestetään 1/2021

Onko uintiryhmässäsi joidenkin lasten haastava keskittyä ohjeisiin? Tai tuntuuko, että lapsen on vaikea tehdä vedessä liikettä mallin mukaan? Erityistä tukea vaativia lapsia on lähes jokaisessa harrastusryhmässä, ja heillä on suuri riski keskeyttää harrastus. Pienellä lisätuella lapsi voisi kuitenkin jatkaa harrastusryhmässä. Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus saada koulutusta erityistä tukea vaativien lasten ohjaamiseen uintiharrastuksessa. Erityistä tukea vaativan […]

    Etusivu - Ajankohtaista - SIIRRETTY: Erityistä tukea vaativan lapsen ohjaaminen uintiharrastuksessa -koulutus (1. päivä 5.12.) järjestetään 1/2021

SIIRRETTY: Erityistä tukea vaativan lapsen ohjaaminen uintiharrastuksessa -koulutus (1. päivä 5.12.) järjestetään 1/2021

Onko uintiryhmässäsi joidenkin lasten haastava keskittyä ohjeisiin? Tai tuntuuko, että lapsen on vaikea tehdä vedessä liikettä mallin mukaan?

Erityistä tukea vaativia lapsia on lähes jokaisessa harrastusryhmässä, ja heillä on suuri riski keskeyttää harrastus. Pienellä lisätuella lapsi voisi kuitenkin jatkaa harrastusryhmässä.

Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus saada koulutusta erityistä tukea vaativien lasten ohjaamiseen uintiharrastuksessa. Erityistä tukea vaativan lapsen ohjaaminen uintiharrastuksessa -koulutus toteutetaan kahdessa osassa etämenetelmin (Teams). Koulutus on suunnattu vain helsinkiläisille uintikoutseille. Koulutus on maksuton ja sen toteuttaa Liito-hanke.

Koulutuksen ensimmäinen osa oli tarkoitus toteuttaa la 5.12.2020 klo 12–14. Valitettavasti tämä koulutus joudutaan siirtämään tammikuulle 2021. Koulutuspäivään ilmoittautuneisiin on jo oltu yhteydessä. Valitettavasti viikolla 50 ei ole saatu varmistettua uutta ajankohtaa tammikuulle. Asiaan palataan mahdollisimman pian. Kun ajankohta on varmistunut, avataan uusi ilmoittautumislinkki tammikuun koulutukseen.

Ensimmäisessä päivässä kouluttajana toimii Liito-hankkeen projektityöntekijä, toimintaterapeutti Satu Niskanen. Satu tarjoaa yksilö- ja ryhmäohjausta erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille, jotta he löytäisivät oman liikuntalajinsa. Tarvittaessa Satu osallistuu myös ensimmäisille harrastuskerroille.

Myös koulutuksen toinen päivä toteutetaan tammikuussa. Tarkempi ajankohta sovitaan yhdessä 1. päivään osallistuvien kesken. Tammikuussa kouluttajana toimii Johanna Luttinen, joka on kahden koululaisen äiti, vaimo sekä Liiku, Leiki & Loista perustaja ja Sankaritaidot® metodin kehittäjä. Johannan sydäntä lähellä on lapsilähtöisen, turvallisen ja innostavan oppimisympäristön kehittäminen. Työkseen hän valmentajaa ja kouluttaa tavoitteenaan boostata lasten ja nuorten hyvinvointia, liikunnan iloa ja onnistumisen kokemusta. Johannan missio on auttaa tunnistamaan, miten oma vuorovaikutus vaikuttaa oppimiskokemukseen, itsetuntoon ja motivaatioon sekä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ihmisläheisyys, joustavuus, määrätietoisuus ja luja lempeys kuvastavat Johannan työskentelytapoja huumorin ohella. Koulutukseltaan hän on sosiosonomi (AMK) ja psyykkisen valmennukseen perehtynyt liikunnan ammattilainen.

Johannan koulutuspäivän teemoja ovat ohjaajan vuorovaikutustaidot ja onnistumisen kokemus. Tuolloin perehdytään mm. erilaisten lasten kohtaamiseen ja siihen, miten toimintaympäristö kannattaa rakentaa, jotta voidaan taata onnistumisen kokemuksia kaikille lapsille.

 


Sisältö päivitetty 11.12.2020