Suoraan sisältöön

Harrastamisen Suomen malli laajenee syksyllä uusiin kouluihin

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet kunnille avustusta harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen syksyllä alkavalle lukuvuodelle. Avustusta saa 235 kuntaa yhteensä 17 miljoonaa euroa. Harrastamisen Suomen mallista on parhaillaan käynnissä pilotit 117 kunnassa. Mallin mukainen toiminta laajenee syksyllä merkittävästi. Avustukset myönnetään kunnille, mutta harrastusten järjestäjinä voivat toimia kuntien lisäksi yksityisen ja kolmannen sektorin edustajat. – On hienoa, että Suomen […]

    Etusivu - Ajankohtaista - Harrastamisen Suomen malli laajenee syksyllä uusiin kouluihin

Harrastamisen Suomen malli laajenee syksyllä uusiin kouluihin

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet kunnille avustusta harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen syksyllä alkavalle lukuvuodelle. Avustusta saa 235 kuntaa yhteensä 17 miljoonaa euroa.

Harrastamisen Suomen mallista on parhaillaan käynnissä pilotit 117 kunnassa. Mallin mukainen toiminta laajenee syksyllä merkittävästi. Avustukset myönnetään kunnille, mutta harrastusten järjestäjinä voivat toimia kuntien lisäksi yksityisen ja kolmannen sektorin edustajat.

– On hienoa, että Suomen malli laajenee ja yhä useammalla lapsella ja nuorella on uusia mahdollisuuksia löytää mieluisia harrastuksia. Teemme nyt töitä Suomen mallin vakiinnuttamiseksi. Siinä meitä auttaa myös elokuussa toimintansa aloittava Suomen mallin yhteyspiste, joka tukee kuntia ja harrastusten järjestäjiä, tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen sanoo.

Suomen mallissa on päätavoitteena lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastukset järjestetään lasten ja nuorten omien toiveiden pohjalta.

Lue koko uutinen opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta.

 


Sisältö päivitetty 10.06.2021