Suoraan sisältöön

Harrastamisen Suomen mallia pilotoi 112 kuntaa – toiminnassa mukana yli 200 000 oppilasta

Harrastuksia koulupäivän yhteyteen tuovan Suomen mallin pilotointi käynnistyy keväällä eri puolilla Suomea. Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä 6,4 miljoonaa euroa avustuksia 112 kunnalle pilottien toteuttamiseen. Avustusta saanut toiminta kattaa yli 1 000 koulua ja yli 200 000 oppilasta. – Tavoitteemme on, että tulevaisuudessa aivan jokaisella lapsella ja nuorella perhetautaan ja asuinpaikkaan katsomatta on mahdollisuus mieleiseen harrastukseen. […]

    Etusivu - Ajankohtaista - Harrastamisen Suomen mallia pilotoi 112 kuntaa – toiminnassa mukana yli 200 000 oppilasta

Harrastamisen Suomen mallia pilotoi 112 kuntaa – toiminnassa mukana yli 200 000 oppilasta

Harrastuksia koulupäivän yhteyteen tuovan Suomen mallin pilotointi käynnistyy keväällä eri puolilla Suomea. Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä 6,4 miljoonaa euroa avustuksia 112 kunnalle pilottien toteuttamiseen. Avustusta saanut toiminta kattaa yli 1 000 koulua ja yli 200 000 oppilasta.

– Tavoitteemme on, että tulevaisuudessa aivan jokaisella lapsella ja nuorella perhetautaan ja asuinpaikkaan katsomatta on mahdollisuus mieleiseen harrastukseen. Nyt tästä tulee totta kymmenien tuhansien suomalaisten lasten ja nuorten elämässä. Kuntien hakemuksissa näkyi hienosti koko harrastamisen kirjo. Muun muassa liikuntakerhot, käden taidot sekä taide ja kulttuuri olivat oppilaiden suosikkeja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sanoo.

Pilotoinnin avulla kerätään kokemuksia ja käytäntöjä, jotka helpottavat Suomen mallin vakiinnuttamista kuntien pysyväksi toiminnaksi. Piloteissa toteutetaan Suomen mallin lähtökohtaa lasten ja nuorten kuulemisesta sekä heidän osallistamisestaan harrastussisältöjen suunnitteluun.

Harrastamisen Suomen malli Helsingissä -hankkeen tavoitteena on rakentaa pysyvä harrastamisen malli Helsingin kouluihin. Mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen ja osallisuus, hyvien toimintamallien luominen ja kehittäminen, yhteistyö koulujen, kaupungin palveluiden ja harrastusta tarjoavien tahojen kanssa sekä palvelutuotannon koordinaatio ja harrastusmahdollisuuksista viestiminen Helsingin alueella kaikille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen.

Lue koko uutinen opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta.>>

Lue lisää myönnetyistä avustuksista Aluehallintoviraston verkkosivuilta.>>

 


Sisältö päivitetty 02.02.2021