Suoraan sisältöön

Harrastamisen Suomen mallin avustushaku – hakuaikaa 2.12. asti

Harrastamisen Suomen malli tuo lisää harrastuksia lasten sekä nuorten koulupäivän yhteyteen ensi vuoden alusta lähtien. Suomen mallin tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttaa pilotin, johon haetaan mukaan kuntia, jotka ovat valmiit käynnistämään toiminnan alkuvuodesta 2021. Pilotti tarjoaa kunnille ja urheiluseuroille lukuisia yhteistyömahdollisuuksia. Pilottivaiheen avustuksiin […]

    Etusivu - Ajankohtaista - Harrastamisen Suomen mallin avustushaku – hakuaikaa 2.12. asti

Harrastamisen Suomen mallin avustushaku – hakuaikaa 2.12. asti

Harrastamisen Suomen malli tuo lisää harrastuksia lasten sekä nuorten koulupäivän yhteyteen ensi vuoden alusta lähtien. Suomen mallin tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttaa pilotin, johon haetaan mukaan kuntia, jotka ovat valmiit käynnistämään toiminnan alkuvuodesta 2021. Pilotti tarjoaa kunnille ja urheiluseuroille lukuisia yhteistyömahdollisuuksia. Pilottivaiheen avustuksiin on varattu 9,5 miljoonaa euroa.

Suomen mallissa on keskeistä lasten kuuleminen heidän harrastustoiveistaan. Kunnat rakentavat omanlaisensa toteutuksen pohjautuen lasten ja nuorten harrastustoiveisiin. Toiminta tapahtuu kouluissa sekä niiden läheisyydessä. Harrastusten järjestäjiä voivat olla urheiluseurat, taide- ja kulttuuritoimijat, nuorisojärjestöt, kunnan toimijat sekä muut lasten ja nuorten harrastustoiminnan yhteisöt.

Lasten toiveita selvitetään parhaillaan valtakunnallisella Koululaiskyselyllä. Vastauksia on tähän mennessä saatu jo yli 168 000.  Kyselyn avulla saadaan paikkakunta- ja koulukohtaista tietoa kunnille ja harrastusten järjestäjille. Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkistanut Koululaiskyselyn välituloksia, jotta harrastustoiminnan järjestäjät ja kunnat voisivat paremmin valmistella kunnan mahdollista avustushakua.

Lue koko uutinen Suomen Olympiakomitean verkkosivuilta.>>

Opetus- ja kulttuuriministeriö: Koululaiskyselyn väliaikatulokset, päivitetty 20.11.2020

 


Sisältö päivitetty 24.11.2020