Suoraan sisältöön

Hankkeet liikuttavat kaupunkilaisia

Vuonna 2018 Helsingin kaupunki myönsi avustusta lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoiminnan edistämiseksi sekä kaikenikäisten helsinkiläisten liikkumisen lisäämiseksi hankkeisiin, jotka edistävät uudenlaisilla kumppanuuksilla ja toimintamalleilla kaikenikäisten helsinkiläisten liikkumista.

    Etusivu - Ajankohtaista - Hankkeet liikuttavat kaupunkilaisia

Hankkeet liikuttavat kaupunkilaisia

Vuonna 2018 Helsingin kaupunki myönsi avustusta lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoiminnan edistämiseksi sekä kaikenikäisten helsinkiläisten liikkumisen lisäämiseksi hankkeisiin, jotka edistävät uudenlaisilla kumppanuuksilla ja toimintamalleilla kaikenikäisten helsinkiläisten liikkumista.

Liito-hankkeen lisäksi avustusta sai 9 muuta upeaa hanketta, jotka on kuvattu alla. Hienoa olla mukana tällaisessa joukossa!

Break the Fight!

Arja Tiili Dance Companyn luotsaama Break the Fight! BTF – Mahdollisuus kuulua #BTFitahelsinki- hankkeessa viedään maksuttomia matalankynnyksen hip hop- kulttuurin; breikkaus, raplyriikka, DJ/beatboxaus ja graffiti -taidetyöpajoja Itä-Helsingin nuorisotaloille ja ala- sekä yläkouluille. Tarkoituksena on sekä ehkäistä koulukiusaamista että antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus tehdä, onnistua ja liikkua yhdessä. Nuorisotutkimusseura vastaa hankkeen toimintamallin tutkimuksellisesta arvioinnista. Tutustu tarkemmin Break the Fight! hankkeeseen Arja Tiili Dance Companyn verkkosivuilla.

FunNet

Oranssi ry:n luotsaama harrastusverkostohanke tarjoaa maksuttomia harrastusmahdollisuuksia 13–28-vuotiaille tytöille, naisille ja sukupuoleltaan moninaisille nuorille. Verkostossa ovat mukana myös Sarjakuvakeskus, Girls Rock! Finland, Parkourkeskus, Mimmit räppää, Sirkus Magenta, Mimmit peinttaa ja Tyttörullalautailijat. Lue lisää FunNetin harrastusryhmistä ja verkoston toiminnasta Oranssi ry:n verkkosivuilta.

Helsinki rephotography

Wikimedia Suomi ry:n hankkeessa hyödynnetään jälleenvalokuvausta liikkumisen ja kulttuurin motivaattorina. Hankkeessa kuvataan vanhoissa valokuvissa esiintyviä paikkoja uudestaan. Samalla saadaan talteen sijainnit, joissa historialliset kuvat on otettu. Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat Viron valokuvahistoriallinen seura sekä Wikidocumentaries-hanke. Lue lisää Wikimedia Suomi ry:n Helsinki rephotography -hankkeesta ja lähde kameran kanssa kuvausretkelle!

Lähiökoutsi

Tarkoituksena on kouluttaa kaupungin nuorista vastuuntuntoisia ohjaajia liikuttamaan ja inspiroimaan paikallisia 7–16-vuotiaita lähiökoutsien vetämissä ryhmissä. Hanketta toteuttavat yhteistyössä Barreto Helsinki ry, 09 09 Helsinki Human Rights ja Helsingin NMKY. Löydät Lähiökoutsi-hankkeen mm. Löydät Lähiökoutsi-hankkeen mm. Instagramista.

Klubipallo

HJK ry:n Klubipallo-hanke tarjoaa ammattikouluopiskelijoille matalan kynnyksen harrastamista. Pääasiassa lajina on jalkapallo (tai futsal), mutta tarjolla on myös sulkapalloa. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Stadin ammattiopisto ja Business College Helsinki. Lue lisää Klubipallo-hankkeesta HJK:n verkkosivuilta.

Kulttuurimylly

Kulttuurimylly on teatteritila, kulttuurikeskus ja kohtaamispaikka Myllypurossa. Sen ohjelmistossa voi nähdä mm. nukke- ja varjoteatteria, musiikkia, tanssia sekä teatterin harvinaisempia muotoja kuten vesinukketeatteria ja black light – eli mustaa teatteria. Esitysten lisäksi Kulttuurimyllyssä pääsee itse tekemään taidetta erilaisissa projekteissa ja työpajoissa. Kiinnostaisiko vaikka kokeilla Black Light Joogaa?

Kulttuurimyllyn toimintaa toteuttavat Maria Baric Company sekä sen taustalla vaikuttava Voimauttavan taiteen äärellä ry. Kulttuurimylly löytyy Myllypuron metroaseman vierestä, Liikuntamyllyn alakerrasta.

Lapinlahden löytäjät

Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry tutustuttaa kaupunkilaiset luontoliikuntaan keskellä kauneinta Stadia. Vanhan mielisairaalan ympäristö kutsuu lintubongareita ja muita luonnossa liikkumisesta sekä Helsingin historiasta kiinnostuneita liikkumaan.

SATAKOLKYT

Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, Pääkaupunkiseudun Partiolaiset, Helsingin Vihreät Nuoret, Pääkaupunkiseudun 4H yhdistys ja Helsingin NNKY ovat lähteneet joukolla pelastamaan Itämerta. Hankkeen nimi viittaa Helsingin 130 kilometriä pitkään rantaviivaan ja tavoitteena on innostaan kaikenikäisiä kaupunkilaisia liikkumaan rannoilla ja samalla siivoamaan rantoja roskista. Osallistua voi kuka tahansa, ja roskepihtejäkin on saatavilla kirjastoista ympäri Helsinkiä! Lisätietoja SATAKOLKYT-hankkeesta löydät mm. hankkeen nettisivuilta.

Skeittikontti

HELride Collective ry ja Concrete Jam ry tuovat olohuoneen ja kohtauspaikan keskelle Helsinkiä Skeittikontin muodossa. Skeittikontissa on tarjolla mm. skeittilautoja vapaaseen harrastuskokeiluun. Kontissa on mahdollisuus järjestää myös omia tapahtumia tai vaikka esiintyä! Tutustu Skeittikonttiin täältä.

 


Sisältö päivitetty 21.09.2020