Suoraan sisältöön

Hankkeet liikuttavat kaupunkilaisia

Vuonna 2018 Helsingin kaupunki myönsi avustusta lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoiminnan edistämiseksi sekä kaikenikäisten helsinkiläisten liikkumisen lisäämiseksi hankkeisiin, jotka edistävät uudenlaisilla kumppanuuksilla ja toimintamalleilla kaikenikäisten helsinkiläisten liikkumista.

    Etusivu - Ajankohtaista - Hankkeet liikuttavat kaupunkilaisia

Hankkeet liikuttavat kaupunkilaisia

Vuonna 2018 Helsingin kaupunki myönsi avustusta lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoiminnan edistämiseksi sekä kaikenikäisten helsinkiläisten liikkumisen lisäämiseksi hankkeisiin, jotka edistävät uudenlaisilla kumppanuuksilla ja toimintamalleilla kaikenikäisten helsinkiläisten liikkumista.

LIITO-hankkeen lisäksi avustusta sai 9 muuta upeaa hanketta, jotka on kuvattu alla. Hienoa olla mukana tällaisessa joukossa!

Break the Fight!

Arja Tiili Dance Companyn ja Nuorisotutkimusseuran yhteishanke breikkaa koulukiusaamista vastaan. Tarkoituksena on sekä ehkäistä koulukiusaamista että antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus tehdä, onnistua ja liikkua yhdessä. Hanke kiertää kouluilla pitämässä break dance -työpajoja ja puhumassa koulukiusaamisesta. Nuorisotutkimusseura vastaa hankkeen toimintamallin tutkimuksellisesta arvioinnista. Tutustu hankkeeseen täältä: https://www.breakthefight.net/

FunNet

Oranssi ry:n luotsaama harrastusverkostohanke tarjoaa maksuttomia harrastusmahdollisuuksia 13-28 -vuotiaille tytöille, naisille ja sukupuoleltaan moninaisille nuorille. Verkostossa ovat mukana myös Sarjakuvakeskus, Girls Rock! Finland, Parkourkeskus, Mimmit räppää, Sirkus Magenta, Mimmit peinttaa ja Tyttörullalautailijat. Lue lisää harrastusryhmistä ja verkoston toiminnasta täältä: https://oranssi.net/funnet/

Helsinki Rephotograhpy

Wikimedia Suomi ry:n hankkeessa hyödynnetään jälleenvalokuvausta liikkumisen ja kulttuurin motivaattorina. Hankeessa kuvataan vanhoissa valokuvissa esiintyviä paikkoja uudestaan. Samalla saadaan talteen sijainnit, joissa historialliset kuvat on otettu. Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat Viron valokuvahistoriallinen seura sekä Wikidocumentaries -hanke. Lue lisää hankkeesta lähde kameran kanssa kuvausretkelle!

Lähiökoutsi

Tarkoituksena on kouluttaa kaupungin nuorista vastuuntuntoisia ohjaajia liikuttamaan ja inspiroimaan paikallisia 7-16 -vuotiaita lähiökoutsien vetämissä ryhmissä. Hanketta toteuttavat yhteistyössä Barreto Helsinki ry, 09 Helsinki Human Rights ja Helsingin NMKY. Löydät hankkeen mm. Instagramista

Klubipallo

HJK ry:n Klubipallo-hanke tarjoaa ammattikouluopiskelijoille matalan kynnyksen harrastamista. Pääasiassa lajina on jalkapallo (tai futsal), mutta tarjolla on myös sulkapalloa. Hanketta toteutetaan yhteistyössä Stadin ammattiopiston ja Helsinki Business Collegen kanssa. Kevään aikana hankkeessa on pilotoitu myös Oppilaitosliigaa, joka huipentuu finaaliin kuluvan viikon torstaina 9.5.2019 Telia 5G Areenalla. Lue lisää hankkeesta täältä!

Kulttuurimylly

Kulttuurimylly on teatteritila, kulttuurikeskus ja kohtaamispaikka Myllypurossa. Sen ohjelmistossa voi nähdä mm. nukke- ja varjoteatteria, musiikkia, tanssia sekä teatterin harvinaisempia muotoja kuten vesinukketeatteria ja black light – eli mustaa teatteria. Esitysten lisäksi Kulttuurimyllyssä pääsee itse tekemään taidetta erilaisissa projekteissa ja työpajoissa. Kiinnostaisiko vaikka kokeilla Black Light Joogaa?

Kulttuurimyllyn toimintaa toteuttavat Maria Baric Company sekä sen taustalla vaikuttava Voimauttavan taiteen äärellä ry. Kulttuurimylly löytyy Myllypuron metroaseman vierestä, Liikuntamyllyn alakerrasta.

Lapinlahden löytäjät

Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry tutustuttaa kaupunkilaiset luontoliikuntaan keskellä kauneinta Stadia. Vanhan mielisairaalan ympäristö kutsuu lintubongareita ja muita luonnossa liikkumisesta, sekä Helsingin historiasta kiinnostuneita liikkumaan.

SATAKOLKYT

Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, Pääkaupunkiseudun partiolaiset, Helsingin Vihreät Nuoret, Pääkaupunkiseudun 4H yhdistys ja Helsingin NNKY ovat lähteneet joukolla pelastamaan Itämerta. Hankkeen nimi viittaa Helsingin 130 kilometriä pitkään rantaviivaan ja tavoitteena on innostaan kaikenikäisiä kaupunkilaisia liikkumaan rannoilla ja samalla siivoamaan rantoja roskista. Osallistua voi kuka tahansa ja roskepihtejäkin on saatavilla kirjastoista ympäri Helsinkiä!

Lisätietoja hankkeesta löydät mm. Facebookista ja hankkeen nettisivuilta.

Skeittikontti

Helride Collective ja Concrete Jam ry tuovat olohuoneen ja kohtauspaikan keskelle Helsinkiä Skeittikontin muodossa. Skeittikontin avajaisia juhlitaan 1.6. Eläintarhan skeittipuistossa. Skeittikontissa on tarjolla mm. skeittilautoja vapaaseen harrastuskokeiluun. Kontissa on mahdollisuus järjestää myös omia tapahtumia tai vaikka esiintyä! Tutustu konttiin täältä.


Sisältö päivitetty 14.05.2019