Suoraan sisältöön

Iceheartsin ruotsinkielinen toiminta, Active Explorers Club, sai Folktingetin tunnustuksen

Iceheartsin ruotsinkielinen, Active Explorers Club -nimeä käyttävä toiminta palkittiin Folktingets samvetspris -palkinnolla ruotsalaisuuden päivänä 6.11. ”Folktinget valvoo ja edistää ruotsinkielisen väestön oikeuksia ja etuja ja on Suomen ruotsinkielisten asukkaiden yhteistyöelin, joka ylittää poliittiset rajat. Folktingetin tehtäviin kuuluu tukea ja vahvistaa ruotsin kielen asemaa ja ruotsinkielistä kulttuuria Suomessa, joka tarkoittaa myös työskentelyä elävän kaksikielisyyden ja suvaitsevaisen […]

    Etusivu - Ajankohtaista - Iceheartsin ruotsinkielinen toiminta, Active Explorers Club, sai Folktingetin tunnustuksen

Iceheartsin ruotsinkielinen toiminta, Active Explorers Club, sai Folktingetin tunnustuksen

Iceheartsin ruotsinkielinen, Active Explorers Club -nimeä käyttävä toiminta palkittiin Folktingets samvetspris -palkinnolla ruotsalaisuuden päivänä 6.11.

”Folktinget valvoo ja edistää ruotsinkielisen väestön oikeuksia ja etuja ja on Suomen ruotsinkielisten asukkaiden yhteistyöelin, joka ylittää poliittiset rajat. Folktingetin tehtäviin kuuluu tukea ja vahvistaa ruotsin kielen asemaa ja ruotsinkielistä kulttuuria Suomessa, joka tarkoittaa myös työskentelyä elävän kaksikielisyyden ja suvaitsevaisen ja tasa-arvoisen kieli-ilmapiirin puolesta.”

Folktingets samvetspris -palkinto jaetaan sille henkilölle tai yhteisölle, joka sanoilla tai teoilla on osoittanut suurta siviilirohkeutta kuluneen vuoden aikana. Perustelut valinnalle olivat seuraavat: 

”Prismotivering: Active Explorers (Icehearts svenska verksamhet), som drivs av Rasmus Lundén, Peggy Petrell och Rodrigo Sumelius-Valenzuela, har visat prov på engagemang, kreativitet och nytänkande då man på grund av det volymmässigt mindre underlaget barn sökt nya former för hur man kan involvera barnen i en meningsfull fritidsaktivitet.”

Iceheartsin ruotsinkielinen toiminta alkoi v. 2014. Ensimmäinen ryhmä perustettiin Espooseen, jonka kasvattajana ja Active Explorers Clubin projektikoordinaattorina toimii Rasmus Lundén. Kuten Active Explorers Club -toiminnan nimestä voi päätellä, toiminta eroaa hieman Icehearts-toimintamallista ja sitä on muokattu ruotsinkielisten alueiden toimintaan sopivammaksi.

– Active Explorers Club -toiminnassa työvälineenä toimii elämyspedagogiikka. Elämyspedagogiikka pitää sisällään liikunta- ja luontoelämyksiä. Tavoitteena on tarjota tukea tarvitseville lapsille uusia ja erilaisia kokemuksia ja löytää lapsen kiinnostuksen kohde, oli se sitten kulttuuri, urheilu, luonto tai jokin luova asia. Myös liikunta on tärkeässä osassa toimintaa, ulkoilemme ja liikumme paljon, kertoo Lundén.

Kaupunkien ruotsinkieliset alueet ja koulut sijaitsevat välillä hyvin kaukana toisistaan, joten ryhmillä ei ole mahdollisuutta järjestää omaa iltapäiväkerhoa koulujen yhteyteen. Kasvattaja liikkuu eri kouluissa ja koulujen iltapäiväkerhoissa lasten tarpeen mukaan.

– Toimintamme painottuu enemmän pienryhmä- ja yksilötyöhön, koulu- ja perhetyötä unohtamatta. Kun ei ole yhtä tiettyä urheilulajia, on enemmän mahdollisuuksia harrastaa ja kokeilla uusia asioita. Tyypillistä iltapäivätoimintaa on lasten haku koulusta, läksyjen teko, liikunta ja ulkoilu, erilaiset ryhmätehtävät, seikkailutalolla käynti sekä uudet elämykset, oli se sitten parkouria tai leivontaa. Pääpointtina on kuitenkin se, että kuljetaan lasten vierellä ja ollaan turvallisia aikuisia, sanoo Lundén.

Lue koko uutinen Iceheartsin verkkosivuilta.>>

Lue lisää perusteluista Folktingetin verkkosivuilta.>>

 


Sisältö päivitetty 10.11.2020