Suoraan sisältöön

Kansallispuistoissa ennätysvilkas vuosi – koronapandemia vahvisti trendiä retkeilyn suosiosta

Metsähallituksen hoitamien kaikkien valtion suojelualueiden ja asiakaspalvelupisteiden kokonaiskäyntimäärä oli 9,2 miljoonaa käyntiä vuonna 2020. Tästä kansallispuistojen käyntimäärä oli melkein 4 miljoonaa. Kaikkien maastokohteiden käyntimäärä kasvoi edellisestä vuodesta 17 % prosenttia, ja kansallispuistojen 23 %. Koronapandemian aikana luonnossa virkistäytyminen ja kotimaan matkailu olivat vahvassa nosteessa. Metsähallitus on seurannut kävijätrendejä vuodesta 2001 alkaen. Koronapandemia vauhditti niistä monia, […]

    Etusivu - Ajankohtaista - Kansallispuistoissa ennätysvilkas vuosi – koronapandemia vahvisti trendiä retkeilyn suosiosta

Kansallispuistoissa ennätysvilkas vuosi – koronapandemia vahvisti trendiä retkeilyn suosiosta

Metsähallituksen hoitamien kaikkien valtion suojelualueiden ja asiakaspalvelupisteiden kokonaiskäyntimäärä oli 9,2 miljoonaa käyntiä vuonna 2020. Tästä kansallispuistojen käyntimäärä oli melkein 4 miljoonaa. Kaikkien maastokohteiden käyntimäärä kasvoi edellisestä vuodesta 17 % prosenttia, ja kansallispuistojen 23 %. Koronapandemian aikana luonnossa virkistäytyminen ja kotimaan matkailu olivat vahvassa nosteessa.

Metsähallitus on seurannut kävijätrendejä vuodesta 2001 alkaen. Koronapandemia vauhditti niistä monia, mutta ei aiheuttanut niitä. Esimerkiksi ensikertalaisten retkeilijöiden ja luonnosta monin eri tavoin nauttivien asiakasryhmien, kuten maastopyöräilijöiden ja nuorten määrät ovat kasvaneet. Lasten kanssa retkeilevien määrä on lisääntynyt, ja luonnossa yövytään yhä useammin. Myös perinteisesti syrjäisten tai rauhallisten kohteiden suosio on kasvanut. Yhteistä kaikille kävijöille on luonnonrauhan hakeminen sekä kauniista luonnosta nauttiminen.

– Panostukset luonnossa viihtymiseen tuovat tulosta. Olemme lisänneet rahoitusta luontokohteiden palvelurakenteiden parantamiseen, mikä todella tuli tarpeeseen. Hyvät retkeilyrakenteet houkuttelevat luontoon ja suojaavat sitä kulutukselta. Viime vuonna luonnossa virkistäytymisen hyödyt vielä korostuivat, kun suomalaiset löysivät luontoon uudella innolla. Olen iloinen, että tyytyväisyys kansallispuistoihimme ja muihin luontokohteisiimme pysyi samalla korkeana. Vuonna 2020 se oli 4,4 asteikolla 1–5, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Lue koko tiedote Metsähallituksen verkkosivuilta.>>

 


Sisältö päivitetty 17.02.2021