Suoraan sisältöön

Kaupungilta 3,5 lisämiljoonaa koronasta elpymiseen

Helsingin kaupunki myöntää 3,5 miljoonaa euron lisämäärärahan kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoille koronasta elpymiseen. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti asiasta 7.9.2021 kokouksessa. Lisäksi päätettiin, ettei toiminnan sulkemisen ja peruuntumisen vuoksi jo myönnettyjä kulttuurin ja vapaa-ajan avustuksia peritä takaisin, jos toiminnan loppuminen tai toteutumattomuus johtuu koronavirusepidemiasta. Liikunta- ja urheiluseuroille osoitetaan 3,5 M€ lisämäärärahasta 1,05 M€. Myönnettävissä avustuksissa painottuvat […]

    Etusivu - Ajankohtaista - Kaupungilta 3,5 lisämiljoonaa koronasta elpymiseen

Kaupungilta 3,5 lisämiljoonaa koronasta elpymiseen

Helsingin kaupunki myöntää 3,5 miljoonaa euron lisämäärärahan kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoille koronasta elpymiseen. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti asiasta 7.9.2021 kokouksessa. Lisäksi päätettiin, ettei toiminnan sulkemisen ja peruuntumisen vuoksi jo myönnettyjä kulttuurin ja vapaa-ajan avustuksia peritä takaisin, jos toiminnan loppuminen tai toteutumattomuus johtuu koronavirusepidemiasta.

Liikunta- ja urheiluseuroille osoitetaan 3,5 M€ lisämäärärahasta 1,05 M€. Myönnettävissä avustuksissa painottuvat lasten ja nuorten toiminta sekä eniten toimintaan ja tiloihin kohdistuneista rajoituksista kärsineet seurat.

Kulttuuritoimijoille osoitetaan summasta valtaosa eli 2,12 miljoonaa. Avustuksissa painotetaan helsinkiläisten yhteisöjen hankkeita, joilla on työllisyyttä ja alan toimijoiden hyvinvointia edistäviä vaikutuksia. Lisäksi painotetaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa tukemalla taiteen perusopetuksen toimijoita.

Nuorten harrastustoiminnan elpymiseen ja nuorisotyöhön myönnetään 0,33 miljoonaa euroa. Avustusta voidaan myöntää vakiintuneiden nuorisotyötä tekevien yhdistysten lisäksi itsenäisille nuorten toimintaryhmille.

Lue lisää Helsingin kaupungin verkkosivuilta (linkki)


Sisältö päivitetty 14.09.2021