Suoraan sisältöön

Kokemusten vaihtoa yli kunta- ja hankerajojen

Vaikka Liito-hanke toimii käytännössä vain Helsingin alueella, on kokemuksia ja ajatuksia hyvä vaihtaa ajoittain myös toisella puolella Suomea toimivien kanssa.

    Etusivu - Ajankohtaista - Kokemusten vaihtoa yli kunta- ja hankerajojen

Kokemusten vaihtoa yli kunta- ja hankerajojen

Vaikka Liito-hanke toimii käytännössä vain Helsingin alueella, on kokemuksia ja ajatuksia hyvä vaihtaa ajoittain myös toisella puolella Suomea toimivien kanssa. Tänään torstaina 6.2.2020 tapamisimmekin verkostoitumisen merkeissä Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n (PoPLi) NOVA2-hankkeen projektipäällikkö Tanja Löytynojan kanssa. Tanjalla sattui sopivasti olemaan muutenkin reissu Helsinkiin.

Kuten Liito-hankkeessa, NOVA2-hankkeen kohderyhmää ovat 15–29-vuotiaat. Hankkeen tavoitteena on lisätä työn, koulutuksen ja harjoittelun ulkopuolella olevien fyysistä aktiivisuutta. Lisäksi keskeistä on kuntien, yhdistysten ja seurojen sekä oppilaitosten välisen yhteistyön edistäminen. Hankkeen toiminta-alueita ovat Oulu, Raahe, Pudasjärvi, Muhos ja Ii.

Haasteita molemmat kokivat olevan kohderyhmän tavoittamisessa – mistä löydämme tuesta hyötyviä nuoria? NOVA2-hanke tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten työpajojen kanssa. Molempien tärkeitä kumppaneita ovat etsivän nuorisotyön tekijät ja muut nuorten kanssa toimivat järjestöt ja Ohjaamot Helsingissä ja Oulussa.

Liito-hankkeessa kokeilemme ja kehitämme harrastuskoordinaattorin roolia harrastusten löytämisessä lapsille ja nuorille. Harrastuskoordinaattori lähtee myös mukaan ensimmäisille harrastuskerroille ja auttaa selvittämään käytännön asioita toimien samalla myös harrastusta ohjaavien tukena. NOVA2-hankkeessa kokeillaan ja kehitetään mm. vapaaehtoisten liikuntakummien toimintaa, jolla madalletaan osallistumisen kynnystä.

Paljon löysimme Tanjan kanssa ideoita jaettavaksi, yhteisiä haasteita ja ajatuksia hankeyhteistyön edistämiseksi! Varmasti siis kuulette PoPLista vielä tätäkin kautta.

Tutustu tarkemmin NOVA2-hankkeeseen PoPLin verkkosivuilla. >>

 


Sisältö päivitetty 21.09.2020