Suoraan sisältöön

Koronavuonna 2020 ulkoliikuntapaikoilla vilisi väkeä

Helsinkiläiset täyttivät viime vuonna ulkoliikuntapaikat, uimarannat sekä tekojäät. Koronarajoitusten takia liikuntapaikkojen kävijämäärät putosivat noin 20 %, mutta silti kävijöitä oli viime vuonna reilu kahdeksan miljoonaa. Etenkin ulkoliikuntapaikkojen merkitys korostui kaupunkilaisille. Uimarannoilla oli 200 000 kävijää enemmän kuin edeltävänä vuonna. Uusia tekojäitä on kolme ja ne olivat maksuttomia ensimmäistä kertaa. Esimerkiksi Brahenkentän tekojäällä laskettiin joulukuussa melkein […]

    Etusivu - Ajankohtaista - Koronavuonna 2020 ulkoliikuntapaikoilla vilisi väkeä

Koronavuonna 2020 ulkoliikuntapaikoilla vilisi väkeä

Helsinkiläiset täyttivät viime vuonna ulkoliikuntapaikat, uimarannat sekä tekojäät. Koronarajoitusten takia liikuntapaikkojen kävijämäärät putosivat noin 20 %, mutta silti kävijöitä oli viime vuonna reilu kahdeksan miljoonaa. Etenkin ulkoliikuntapaikkojen merkitys korostui kaupunkilaisille.

Uimarannoilla oli 200 000 kävijää enemmän kuin edeltävänä vuonna. Uusia tekojäitä on kolme ja ne olivat maksuttomia ensimmäistä kertaa. Esimerkiksi Brahenkentän tekojäällä laskettiin joulukuussa melkein 20 000 kävijää, joka on tuplasti keskivertokuukauden kävijämääriin verrattuna.

Sisäliikuntapaikkojen sulkeminen siirsi liikuntapalveluita osittain virtuaalisiksi. Esimerkiksi Helsinki-kanavalle tuotettiin runsaasti jumppa- ja tanssi-videoita, lasten liikuntaseikkailuita sekä alakouluikäisille suunnattua EasySportia. Liikuntapalvelut teki yhteistyössä Ylen kanssa Jumppahetki-ohjelmaa, jolla oli keväällä parhaimmillaan viikkotasolla jopa 300 000 TV-katsojaa. Areenasta Jumppahetkeä on katsottu jopa 800 000 kertaa.

Lue koko uutinen Helsingin kaupungin verkkosivuilta.>>

 


Sisältö päivitetty 01.03.2021