Suoraan sisältöön

Kotonakin voi liikkua

Uusi tilanne maailmalla pakottaa meidät kaikki toimimaan uudella tavalla. Myös me Liito-hankkeessa olemme joutuneet uuteen tilanteeseen. Miten tukea liikkumista, harrastamista ja mahdollistaa ohjausta, kun liikuntapaikat on suljettu, harrastukset tauolla ja henkilökohtaisia tapaamisia pitäisi välttää.

    Etusivu - Bloggaukset - Kotonakin voi liikkua

Kotonakin voi liikkua

Uusi tilanne maailmalla pakottaa meidät kaikki toimimaan uudella tavalla. Myös me Liito-hankkeessa olemme joutuneet uuteen tilanteeseen. Miten tukea liikkumista, harrastamista ja mahdollistaa ohjausta, kun liikuntapaikat on suljettu, harrastukset tauolla ja henkilökohtaisia tapaamisia pitäisi välttää. Sohva houkuttaa entistä enemmän ja liikkeelle lähteminen on vaikeaa.

Tämä tilanne voi antaa mahdollisuuden meille tehdä jotain ihan uutta. Arki pakottaa tekemään luovia ratkaisuja. Miten liikkua kotona? Mitä kodin tarvikkeita voi hyödyntää liikkuessa? Mitä muuta ulkona voi itsekseen harrastaa kuin lenkkeilyä.

Siivousvälineet jumppakeppeinä!

Liikuntayrittäjät ympäri Suomen ovat siirtäneet palveluitaan verkkoon. Netistä löytyy henkilökohtaisia ja ryhmille suunnattuja etävalmennuksia, live-jumppia somessa ja nettiTV:ssä. Joten nyt on hyvä aika hyödyntää kaikkea saatavilla olevaa materiaalia. Jo vartinkin liikuntatuokio auttaa ajatuksia hetkeksi pois ahdistavista asioista.  Tärkeää on siis, että Liike jatkuu.

Jotta löydät itselle ja perheellesi sopivia vinkkejä, Liito-hanke jakaa teemoittain ideoita somessa. Maanantaisin tiedossa maukas maanantain välipalavinkki, tiistaisin etsitään kodista sopivia jumppavälineitä, keskiviikkoisin kuntoillaan, torstaisin taukojumpataan ja perjantaisin bongaillaan luonnon muutoksia.

Yksin liikkumaan lähteminen tai liikunnan aloittaminen voi olla tässäkin tilanteessa vaikeaa. Löydämmekö yhteisen tavan hyödyntää tekniikkaa, jotta voimme liikkua yhdessä erikseen? Auttaisiko sinua videopuhelu, jossa liikutaan yhdessä? Kävelylenkki, jolloin voi puhua jonkun kanssa puhelimessa? Discord-kanavalla tai Teamsissa vedetty taukojumppa koko porukalle tai Chat- tai puhelinapu miten lisätä omaa tai koko perheen aktiivisuutta poikkeuksellisissa oloissa?

Liito-hanke päivystää ja antaa vinkkejä puhelimitse tai sähköpostitse ma-to klo 9-15. Soita rohkeasti ja pohditaan yhdessä liikkumisvinkkejä.

Annetaan Liikkeen jatkua!

Liito-terveisin projektityöntekijä Lotta Pukkila

gsm 050-521 3271, lotta.pukkila@lukihero.fi                

Lotta neuvoo ohjeen banaanilettuihin Liito-hankkeen YouTube-kanavalla.


Sisältö päivitetty 25.03.2020