Suoraan sisältöön

Koululaisten Move!-mittaukset 2020: Lasten ja nuorten kestävyyskunto heikentynyt

Lasten ja nuorten kestävyyskunto on heikentynyt, muilla fyysisen toimintakyvyn osa-alueilla ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Tuloksissa esiintyy kuitenkin maakunnallista vaihtelua. Istuva elämäntapa sekä yksipuolinen liikunta näkyvät myös kehon liikkuvuuden haasteissa. Tämä selviää 9.12. julkaistuista koululaisten fyysisen toimintakyvyn Move!-mittauksista 2020. Move!-mittaukset tehtiin viides- ja kahdeksasluokkalaisille oppilaille syksyllä 2020 osana peruskoulujen liikunnanopetusta. Mittauksiin sisältyy kuusi osiota, jotka […]

    Etusivu - Ajankohtaista - Koululaisten Move!-mittaukset 2020: Lasten ja nuorten kestävyyskunto heikentynyt

Koululaisten Move!-mittaukset 2020: Lasten ja nuorten kestävyyskunto heikentynyt

Lasten ja nuorten kestävyyskunto on heikentynyt, muilla fyysisen toimintakyvyn osa-alueilla ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Tuloksissa esiintyy kuitenkin maakunnallista vaihtelua. Istuva elämäntapa sekä yksipuolinen liikunta näkyvät myös kehon liikkuvuuden haasteissa. Tämä selviää 9.12. julkaistuista koululaisten fyysisen toimintakyvyn Move!-mittauksista 2020.

Move!-mittaukset tehtiin viides- ja kahdeksasluokkalaisille oppilaille syksyllä 2020 osana peruskoulujen liikunnanopetusta. Mittauksiin sisältyy kuusi osiota, jotka mittaavat kestävyyttä, nopeutta, voimaa, liikkuvuutta ja motorisia perustaitoja sekä havaintomotorisia taitoja. Move!-järjestelmän lähtökohtana on kannustaa ja tukea oppilaita huolehtimaan fyysisestä toimintakyvystään.

Lue lisää Move!-mittaustuloksista 2020 Valtion liikuntaneuvoston verkkosivuilta.>>

 


Sisältö päivitetty 09.12.2020