Suoraan sisältöön

Liito-hankkeen lista kesäleireistä

Kesäleiri-ilmoittautumiset ovat alkaneet! Talvi antaa parastaan ja lumiset ulkoleikit kutsuvat, mutta käännetään hetkeksi katseet jo tulevaan kesään: kesäleiri-ilmoittautumiset ovat käynnissä! Alla muutamia vinkkauksia Helsingin seudulla järjestettävistä lapsille ja nuorille suunnatuista kesäleireistä. Yhdistysten leirivalikoimaa Helsingin lastenliitto järjestää monenlaisia leirejä, kuten Viidakon villit veijarit- leirin ja Kamu Kameleontin luontoseikkailun. Lastenliiton leireillä on myös tilaisuus tutustua erilaisiin lajeihin […]

    Etusivu - Bloggaukset - Liito-hankkeen lista kesäleireistä

Liito-hankkeen lista kesäleireistä

Kesäleiri-ilmoittautumiset ovat alkaneet!

Talvi antaa parastaan ja lumiset ulkoleikit kutsuvat, mutta käännetään hetkeksi katseet jo tulevaan kesään: kesäleiri-ilmoittautumiset ovat käynnissä! Alla muutamia vinkkauksia Helsingin seudulla järjestettävistä lapsille ja nuorille suunnatuista kesäleireistä.

Yhdistysten leirivalikoimaa

Helsingin lastenliitto järjestää monenlaisia leirejä, kuten Viidakon villit veijarit- leirin ja Kamu Kameleontin luontoseikkailun. Lastenliiton leireillä on myös tilaisuus tutustua erilaisiin lajeihin ilman aiempaa kokemusta, esimerkiksi tanssileirillä. Helsingin lastenliiton leireille ilmoittautuminen on alkanut 7.1. ja on avoinna 16.5. saakka, mikäli leireillä on tilaa.

 

Lasten kesä ry järjestää yö- ja päiväleirejä 6-17-vuotiaille. Päiväleirejä on pääkaupunkiseudulla, yöleirit järjestetään Hauhon lomakeskuksessa, johon järjestetään maksullinen yhteiskuljetus. Leireillä huomioidaan lasten yksilölliset tarpeet, mutta leirikeskus ei ole esteetön. Haku Lasten kesä ry:n leireille alkaa 14.2.

 

Parasta lapsille ry:n leiritoiminta on suunnattu heikommassa asemalle oleville lapsille ja nuorille. Kesäleirit järjestetään Kaunisniemen leirikeskuksessa Lopissa, johon on bussikuljetus Helsingistä. Haku leireille on avoinna, ja päättyy 30.4.

 

 

Luonnonläheistä leiritoimintaa

Pääkaupunkiseudun 4-yhdistys / Helsingin 4H-yhdistys järjestää Helsingissä teemaleirejä sekä eläinleirejä. Leirejä on Skatan kotieläinpihalla, Munkkiniemessä, Fallkullassa, Seikkailutalolla ja Meriharjussa. Tarjolla on esimerkiksi keppihevosleiri sekä Seikkailutalon luontosalapoliisileiri. Ilmoittautuminen 4h:n leireille on käynnissä. Leireille osallistuakseen tulee liittyä 4H:n jäseneksi.

 

Luontoliitto tarjoaa päivä- ja yöleirejä luonnon helmassa. Valikoimaan kuuluu myös ensileirejä, joilla on mahdollisuus totutella leirielämään 2-3 päivän mittaisella ”minileirillä”. Ilmoittautuminen on käynnissä.

 

Helsingin nuoret kotkat järjestää päivä- ja yöleirejä 7-16 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Partiolaisten päiväleirit Herttoniemenrannassa ovat avoimia kaikille 7-12 -vuotiaille, osallistuakseen ei tarvitse olla partiolainen. Leireillä käydään erilaisissa retkikohteissa sekä askarrellaan, leikitään ja pelataan. Tarjolla on myös toiminnallinen verkkoleiri.

 

Urheiluseurojen leirit

Kesäleirit ovat oiva tapa tutustua uuteen lajiin. Monien urheiluseurojen lajileireille voi osallistua myös ilman aiempaa kokemusta kyseisestä lajista. Lähialueen seuratoimintaan kannattaa tutustua ja kysellä myös suoraan seuroilta mahdollisista leireistä. Alla mainituista ei välttämättä vielä ole julkaistu kesän 2021 leiriaikatauluja, haluamme kuitenkin vinkata kuinka monipuolista kesäleiritoimintaa seurat järjestävät. Mikäli alla mainituista jokin laji kiinnostaa, ole yhteydessä suoraan seuraan ja kysy kesän leiritoiminnasta tai ota yhteyttä Liito-hankkeen Vilhelmiinaan ja etsitään tietoa yhdessä.

 

Koripallo & kamppailulajit: Helsingin NMNKY 

 

Jalkapallo:

Tietoja kesäleireistä ei vielä jalkapallon osalta ollut, mutta seuran toimintaan ja tarjontaan kannattaa tutustua, jos laji kiinnostaa.

PPJ – huomaa leiri myös hiihtolomaviikolle

HJK-leiritoiminta 

 

Monipuolinen liikuntaleiri:

Puistolan urheilijat  esim. Summer Games -kesäleirit

 

Salibandy:

Tietoja kesän 2021 leireistä ei vielä sivulla päivittynyt, mutta salibandy-leirejä on järjestänyt esim. Eräviikingit

 

Uinti:

Tietoja kesän 2021 leireistä ei vielä sivulla päivittynyt, mutta uintileirejä ovat järjestäneet mm.

Simmis ja Helsingin uimarit

 

Kiipeily:

Kesän 2021 osalta tietoja kansallisesta junnuleiriltä ei vielä löytynyt, mutta tietoa aiemmista:

Suomen Kiipeilyliitto ry järjestää vuosittain kansallisen junnuleirin.

 

Voimistelu:

Tietoja kesän 2021 leireistä ei vielä sivulla päivittynyt, mutta voimisteluleirejä on järjestänyt mm. Voimisteluseura Kieppi 

 

Tanssi: tanssileirejä aiemmin järjestäneet mm.

Helsingin tanssiopisto

Step Up School

DCA

 

Parkour ja sirkus:

Parkourakatemian leireillä Lauttasaaressa tarjolla on parkour- ja akrobatiaharjoittelua sekä lähiympäristössä liikkumista niin vasta- alkajille kuin jo pidempään harrastaneille. Leirit on suunnattu 7-12-vuotiaille. Ilmoittautuminen parkourakatemian kesän 2021 leireille on avoinna.

 

Purjehdus: aiemmin leiritoimintaa järjestänyt mm. East Side Sailing Team 

 

Tennis ja sulkapallo:

HLK järjestää tennisleirejä 4-13-vuotiaille Meilahdessa kesällä 2021, ilmoittautuminen on käynnissä.

Helsingin Mailapelikeskus  / tietoa kesän 2021 osalta ei vielä ollut, mutta leirejä järjestetty aiemmin 

 

Golf:

Tali golf järjestää myös kesäisin leiritoimintaa, tietoja kesän 2021 osalta ei vielä ole, mutta junnutoiminnasta löytyy infoa.

 

Lisäksi kannattaa huomioida:

Helsingin kaupungin EasySport:  EasySport -toiminta järjestää kesäisin aktiviteetteja ja toimintaa. Tiedot päivittyvät myöhemmin

Mannerheimin lastensuojeluliiton kaupunginosien yhdistykset, esimerkiksi Töölön yhdistys

Seurakunnat 

 

Mikäli kaipaat apua sopivien leirivaihtoehtojen kartoittamisessa tai muuten liikuntaharrastuksen löytymisessä, ota yhteyttä Liito-hankkeen projektityöntekijään:

Vilhelmiina Jokinen

050 521 3271

vilhelmiina.jokinen@lukihero.fi

 

 

 


Sisältö päivitetty 11.02.2021