Suoraan sisältöön

Liito-harrastuskokeilut vauhdissa

Kesän Liito-harrastuskokeilut ovat lähteneet käyntiin vauhdikkaasti. Ensimmäisellä kerralla kävimme kokeilemassa NytLiikunnan kehonhuoltotuntia. Tapasimme ensin porukalla Helsingin seudun erilaiset oppijat ry:n (Hero) tiloissa, josta lähdimme kohti Kisahallia.

    Etusivu - Bloggaukset - Liito-harrastuskokeilut vauhdissa

Liito-harrastuskokeilut vauhdissa

Kesän Liito-harrastuskokeilut ovat lähteneet käyntiin vauhdikkaasti. Ensimmäisellä kerralla kävimme kokeilemassa NytLiikunnan kehonhuoltotuntia. Tapasimme ensin porukalla Helsingin seudun erilaiset oppijat ry:n (Hero) tiloissa, josta lähdimme kohti Kisahallia. Päivä oli erittäin lämmin ja lupailin jo osallistujille, että tänään ei onneksi hikoilla kovasti. Jo kävellessä Kaisaniemestä Lasipalatsin ratikkapysäkille kaikilla oli hiki.

Ratikalla muutama pysäkinväli ja olimme perillä. Kisahallilla ilmoitimme tulevamme NytLiikunnan-kehonhuoltotunnille ja saimme kortit, joilla kulkea portista. Meille myös kerrottiin mistä löytyvät pukuhuoneet ja koreografiasali. Varusteeksi ei tarvinnut, kuin kevyet mukavat vaatteet. Olimme hyvissä ajoin paikalla ja tovin saimme odotella käytävällä ohjaajan saapumista. Tunti alkoi kevyellä lämmittelyllä. Tosin, lämmin oli jo ilmasta johtuen kaikilla valmiiksi. Tämän jälkeen tunti jatkui liikkuvuusharjoituksilla, joissa rauhalliseen tahtiin tehtiin avaavia liikkeitä mm. rintarangalle. Tunnin lopuksi tehtiin vielä pidempiä venytyksiä eri lihaksille.

Toinen jo toteutunut harrastuskokeilu, oli NytLiikunnan hupipelit Oulunkylässä. Liekö luvattu sade karsinut ennakkoilmoittauneita, kun lopulta kokeiluun lähti vain yksi harrastaja. Lähdimme taas hyvissä ajoin matkaan ja menimme junalla Oulunkylään. Oulunkylän asemalta oli n. kilometrin kävelymatka liikuntapuistoon. Kokoontuminen ennen tuntia tapahtui liikuntahallilla. Liikuntahalli löytyy jäähallin ja valaistun liikuntakentän välistä, curlinghallin vierestä. Liikuntahallilla oli mahdollisuus vaihtaa vaatteita. Hupipeleissä lajina pääsi kokeilemaan tennistä. Juuri tunnin alkaessa alkoi kova vesisade ja odottelimme tovin sen lakkaamista. Pelikentälle pieneen sateeseen uskaltauduimme n. 5 minuuttia myöhässä. Paikalta löytyi kaikki tarvittavat pelivälineet. Pelivarusteiksi sopi hyvin lenkkarit ja sään mukainen varustus.

Ohjaaja antoi pieniä vinkkejä, mutta koska kyseessä oli hupipelit, oli tarkoitus vain kokeilla lajia. Hetken ehdimme pelata, kunnes sadekuuro taas yllätti. Onneksi ei satanut kauaa, vaan pääsimme vielä hetkeksi sateen jälkeen pelaamaan. Ensin kokeilimme kaksinpeliä ja tunnin lopussa nelinpeliä. Ilmapiiri oli rento ja ohjaaja huomioi kivasti kaikki osallistujat. Tunnin jälkeen oli mahdollisuus vielä vaihtaa vaatteet liikuntahallin pukuhuoneissa.

Tänä kesänä käydään vielä porukalla mm. yleisurheilemassa, tutustumassa hevostalliin ja karateen. Vielä mahtuu mukaan. Ota yhteyttä, niin kerron lisää!

Terveisin Liito-Lotta

Liito-hankkeen harrastuskokeilut on tarkoitettu helsinkiläisille 15-29-vuotiaille, jotka tarvitsevat apua liikuntaharrastuksen löytämiseen.


Sisältö päivitetty 25.06.2019