Suoraan sisältöön

LIITU 2020 -webinaarisarja ajalla 25.1.–29.3.

UKK-instituutti ja Smart Moves järjestävät yhdessä Jyväskylän yliopiston ja muiden tutkimuksen yhteistyötahojen kanssa webinaarisarjan LIITU-tutkimuksen tuloksista. Webinaarisarja koostuu kahdeksasta verkkoluennosta, joissa avataan LIITU-tutkimuksen keskeisimpiä tuloksia. Tilaisuudet toteutetaan ajalla 25.1.–29.3. tiistaisin klo 14–14.30. Webinaarisarja on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lasten ja nuorten liikuntakäyttäytymisestä (esim. opetusalan ammattilaiset, liikunta-alan toimijat järjestöissä tai terveydenhuollossa, tutkijat ja seuratoimijat). Tilaisuudet […]

    Etusivu - Ajankohtaista - LIITU 2020 -webinaarisarja ajalla 25.1.–29.3.

LIITU 2020 -webinaarisarja ajalla 25.1.–29.3.

UKK-instituutti ja Smart Moves järjestävät yhdessä Jyväskylän yliopiston ja muiden tutkimuksen yhteistyötahojen kanssa webinaarisarjan LIITU-tutkimuksen tuloksista. Webinaarisarja koostuu kahdeksasta verkkoluennosta, joissa avataan LIITU-tutkimuksen keskeisimpiä tuloksia. Tilaisuudet toteutetaan ajalla 25.1.–29.3. tiistaisin klo 14–14.30.

Webinaarisarja on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lasten ja nuorten liikuntakäyttäytymisestä (esim. opetusalan ammattilaiset, liikunta-alan toimijat järjestöissä tai terveydenhuollossa, tutkijat ja seuratoimijat). Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niiden kesto noin 30 min./luento.

  • Ti 25.1. Hyvin harva nuori liikkuu riittävästi – dataa liikemittarilla (Tommi Vasankari, lääketieteen tohtori, UKK-instituutti)
  • Ti 1.2. Nuorten itsearvioitu liikunta-aktiivisuus ja liikuntakäyttäytyminen (Sami Kokko, apulaisprofessori, Jyväskylän yliopisto)
  • Ti 8.2. Nuorten liikuntavammat ja niiden ehkäisy (Mari Leppänen, terveystieteiden tohtori, Tampereen urheilulääkäriasema, UKK-instituutti)
  • Ti 15.2 Vanhempien ja kavereiden liikunnallinen tuki (Arto Laukkanen, dosentti, Jyväskylän yliopisto ja Sanna Palomäki, yliopiston lehtori, Jyväskylän yliopisto)
  • Ti 22.2. Liikunnan merkitykset ja esteet nuorilla (Mirja Hirvensalo, emeritusprofessori, Jyväskylän yliopisto)
  • Ti 1.3. Nuorten videopelaaminen ja liikunta (Raine Koskimaa, professori, Jyväskylän yliopisto ja Veli-Matti Karhulahti, dosentti, Jyväskylän yliopisto)
  • Ti 22.3. Liitu 2020 disability data – Toimintarajoitteita kokevien nuorten liikuntatottumukset (osin englanniksi) (Kwok Ng, dosentti, Itä-Suomen yliopisto, Limerickin yliopisto ja Piritta Asunta, tutkija, Likes, JAMK)
  • Ti 29.3 Liikkuminen osana opiskelupäivää – mahdollisuuksien hyödyntäminen ja yhteisöllisyyteen liittyvät kokemukset (Kirsti Siekkinen, terveyden edistämisen asiantuntija, Likes ja Katja Rajala, tutkija, Likes)

Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa – LIITU-tutkimuksessa kerätään koko maan kattavasti tietoa lasten ja nuorten liikkumisesta ja liikuntakäyttäytymisestä sekä näihin yhteydessä olevista tekijöistä. Tutkimus toteutetaan kahden vuoden välein, ja aineisto kerätään sähköisillä kyselylomakkeilla ja liikemittarimittauksilla.

Lue lisää UKK-instituutin Smart Moves -hankkeen verkkosivuilta.

 


Sisältö päivitetty 29.12.2021