Suoraan sisältöön

Myös vähän liikkuva vanhempi voi olla hyvä liikuntakasvattaja lapselleen

Liikkuva perhe -tutkimushankkeessa selvitettiin, miten vanhempi ja lapsi vaikuttavat toistensa liikuntakäyttäytymiseen. Vanhemman liikunta-aktiivisuus ei ole lapselle keskeisintä, mutta lapsen aktiivisuus voi edistää vanhemman aktiivisuutta. Tärkeää on yhteinen liikkuminen, joka on molemmille sopivaa ja mielekästä. Seurantatutkimuksen tuloksia esiteltiin Liikkuva perhe -hankkeen webinaarissa 16.3. Liikkuva perhe -ohjelma on osa valtakunnallisia Liikkuvat-ohjelmia, jotka tukevat hallitusohjelman tavoitteita liikunnallisen kokonaisaktiivisuuden […]

    Etusivu - Ajankohtaista - Myös vähän liikkuva vanhempi voi olla hyvä liikuntakasvattaja lapselleen

Myös vähän liikkuva vanhempi voi olla hyvä liikuntakasvattaja lapselleen

Liikkuva perhe -tutkimushankkeessa selvitettiin, miten vanhempi ja lapsi vaikuttavat toistensa liikuntakäyttäytymiseen. Vanhemman liikunta-aktiivisuus ei ole lapselle keskeisintä, mutta lapsen aktiivisuus voi edistää vanhemman aktiivisuutta. Tärkeää on yhteinen liikkuminen, joka on molemmille sopivaa ja mielekästä. Seurantatutkimuksen tuloksia esiteltiin Liikkuva perhe -hankkeen webinaarissa 16.3.

Liikkuva perhe -ohjelma on osa valtakunnallisia Liikkuvat-ohjelmia, jotka tukevat hallitusohjelman tavoitteita liikunnallisen kokonaisaktiivisuuden edistämiseksi kaikissa ikä- ja väestöryhmissä. Ohjelma käynnistyi vuonna 2020 ja sitä koordinoi Suomen Latu. Rahoituksesta vastaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lue lisää Liikkuva perhe -tutkimuksesta. (pdf)

Liikkuva perhe -webinaaritallenne Suomen Ladun Youtube-kanavalla

Lue lisää Liikkuva perhe -ohjelmasta.

Lue lisää Liikkuvat-ohjelmista opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta.

 


Sisältö päivitetty 11.06.2021