Suoraan sisältöön

Päivitetty Liito-opas valmistunut

Liito-oppaassa keskitytään autismikirjon, ADHD:n tai oppimisen haasteiden kanssa tasapainoilevien lasten ja nuorten osallisuuden tukemiseen. Oppaasta on rajattu pois muut toimintarajoitteet ja vammaryhmät. Oppaassa ei käsitellä tilojen esteettömyyttä tai henkilökohtaisen avustajan kanssa liikkumista. Opas on tarkoitettu työvälineeksi ja ajatusten herättäjäksi valmentajille sekä ohjaajille. Erityistä tukea tarvitsevien lasten kohtaamiseen on koottu tietopaketti; miten ADHD, autismikirjo tai oppimisvaikeudet […]

    Etusivu - Ajankohtaista - Päivitetty Liito-opas valmistunut

Päivitetty Liito-opas valmistunut

Liito-oppaassa keskitytään autismikirjon, ADHD:n tai oppimisen haasteiden kanssa tasapainoilevien lasten ja nuorten osallisuuden tukemiseen. Oppaasta on rajattu pois muut toimintarajoitteet ja vammaryhmät. Oppaassa ei käsitellä tilojen esteettömyyttä tai henkilökohtaisen avustajan kanssa liikkumista.

Opas on tarkoitettu työvälineeksi ja ajatusten herättäjäksi valmentajille sekä ohjaajille. Erityistä tukea tarvitsevien lasten kohtaamiseen on koottu tietopaketti; miten ADHD, autismikirjo tai oppimisvaikeudet voivat näyttäytyä harrastustoiminnassa. Oppaassa on myös käytännön vinkkejä ohjaustyöhön.

Nyt on valmistunut vuonna 2020 ilmestyneen Liito-oppaan päivitetty versio. Uutta tässä oppaassa ovat luvut ”Liito-mallinnus: Keinoja erityistä tukea tarvitsevien lasten ohjaamiseen” ja ”Osallisuuden edistäminen virtuaalitodellisuuden avulla”.

Tutustu päivitettyyn Liito-oppaaseen tästä. (pdf)

 


Sisältö päivitetty 11.02.2022