Suoraan sisältöön

Palloilua, perheliikuntaa ja keittiöpingistä

Viimeiset pari viikkoa on ollut nopean sopeutumisen aikaa. Yhtäkkiä piti muuntaa oma työ etätyöksi, pystyä auttamaan vitosluokkalaista pääsemään kiinni etäopiskeluun sekä keksiä mielekästä tekemistä rajoitetuin ehdoin. Miten pitää huolta, ettei mielekäs tekeminen ole vain ruudulta ruudulle siirtymistä? Miten ulkoilla ja liikkua vastuullisesti? Miten ylipäänsä keksiä liikunnallista tekemistä? Tässä tilanteessa on ollut hyötyä siitä, että kotoa […]

    Etusivu - Bloggaukset - Palloilua, perheliikuntaa ja keittiöpingistä

Palloilua, perheliikuntaa ja keittiöpingistä

Viimeiset pari viikkoa on ollut nopean sopeutumisen aikaa. Yhtäkkiä piti muuntaa oma työ etätyöksi, pystyä auttamaan vitosluokkalaista pääsemään kiinni etäopiskeluun sekä keksiä mielekästä tekemistä rajoitetuin ehdoin. Miten pitää huolta, ettei mielekäs tekeminen ole vain ruudulta ruudulle siirtymistä? Miten ulkoilla ja liikkua vastuullisesti? Miten ylipäänsä keksiä liikunnallista tekemistä?

Tässä tilanteessa on ollut hyötyä siitä, että kotoa löytyy erilaisia palloja. Pengoin kaapit, pumppasin lätsähtäneet pallot käyttökuntoon ja kaikille palloille on löytynyt käyttöä. Toimivaksi on osoittautunut se, että lähdemme koko perheenä ulos ja otamme läjän palloja mukaan. Olemme sekä autoilleet etsien vapaita liikuntapaikkoja että hyödyntäneet läheltä löytyviä puistoja ja korttelipihaa.

Vapaiden pallokenttien löytäminen ei aina onnistu, kun haluaa välttää sosiaalisia kontakteja. Yhtenä kertana menimme koripallokentän sijasta vapaille keinuille ja heittelimme koreja rengaskeinuihin. Lisää haastetta sai, kun laittoi keinun keinumaan ja tämän ”luovan koriksen” äärellä vierähtikin reilu tunti, koska se oli niin hauskaa. Kisailulla ja pisteiden keruulla tätäkään ei meinaa malttaa edes lopettaa.

Keinukorista – arvaa tuliko tästä heitosta kori?

Palloilla kikkailu on hauskaa sekin. Siihen ei tarvita kenttää tai suurta pihaa ja mikä tahansa pallo käy. Koppien heittely, pallon kuljettaminen tai pompottelu – perheen pienetkin saa innostettua mukaan. Nyt on hyvä hetki meille vanhemmille kaivaa itsestämme esiin leikkimielisyys ja hassuttelu.

En olisi koskaan uskonut, että perheen äitinä annan luvan muuntaa keittiön pöytämme pingispöydäksi. Jopa itse ehdotin ratkaisua, ihan vaan, koska kaapista sattui löytymään pingisvälineet. Keittiöpingis on osoittautunut menestykseksi eikä yhtäkään kuppia tai kippoa ole mennyt rikki. Isompia mailapelejä suunnataan harjoittelemaan pihalle, mutta pystyyhän esim. golf-puttauslyöntejä harjoittelemaan sisälläkin.

Eli pallot esiin, liikkukaa luovasti ja ennen kaikkea – hassutelkaa yhdessä!

 

Liito-hankkeen projektisuunnittelija, etätyöläinen ja energisen vitosluokkalaisen äiti Marika Sipilä

Palloja moneen menoon

Sisältö päivitetty 02.04.2020