Suoraan sisältöön

Pilottivalmennukset antoivat loistavan pohjan hankkeen jatkokehittämiselle

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan valmentajille ja ohjaajille suunnatut kaksi LIITO-valmennusta ovat onnistuneesti takana. Valmennuksissa kävi kahdeksantoista (18) osallistujaa yhdestätoista (11) eri organisaatiosta.

    Etusivu - Ajankohtaista - Pilottivalmennukset antoivat loistavan pohjan hankkeen jatkokehittämiselle

Pilottivalmennukset antoivat loistavan pohjan hankkeen jatkokehittämiselle

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan valmentajille ja ohjaajille suunnatut kaksi LIITO-valmennusta ovat onnistuneesti takana. Valmennuksissa kävi kahdeksantoista (18) osallistujaa yhdestätoista (11) eri organisaatiosta. Kyse oli valmennusten pilotista, josta saatujen arviointien ja palautteiden pohjalta sisältöjä lähdetään kehittämään eteenpäin erilaiset kohderyhmät huomioiden.

Keskustelua syntyi paljon ja hyviä vinkkejä jatkoon kuultiinkin jo näiden kahden aamupäivän aikana. Ensimmäisessä valmennuksessa 20.3. keskityttiin enemmän LIITO-hankkeen tutuksi tekemiseen ja neuropsykologisiin haasteisiin kahden hankkeessa toimivan neuropsykologin Katja Ala-Kauhaluoman ja Sari Kantelisen johdolla.

Toisessa valmennuksessa eilen 3.4. painopiste oli oppimisvaikeuksissa. Kuntoutussäätiön tutkija Jouni Puumalainen kertoi tekemästään selvityksestä ADHD-oireisten lasten ja nuorten harrastustoimintaan liittyen. Vaikuttaa siltä, ettei esimerkiksi ohjaajille suunnattuja ”vinkkivihkoja” tai muita oppaita liikunnallisen harrastustoiminnan tueksi ole. Tähän LIITO-hankkeessa paneudutaan myöhemmin lisää ja valmennustenkin pohjalta kehitetään tällaisia työvälineitä ohjaajien hyödynnettäväksi.

Lisäksi puheenvuoroissa kuultiin harrastajien ja heidän perheiden kokemuksia sekä Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (Marika Kivilehto) että Pääkaupunkiseudun autisminkirjon yhdistysten (Maarit Kuoppala) näkökulmasta. Oppimisvaikeuksista käytännön ohjausvinkein puhui lopuksi vielä Katja Ala-kauhaluoma.

Syksylle 2019 on jo tullut kyselyitä koulutusten järjestämisestä, joten tarvetta vaikuttaa olevan. Kiitos kaikille valmennuksissa mukana olleille. Tästä jatketaan!

Valmennusten materiaalia:

 


Sisältö päivitetty 04.04.2019