Suoraan sisältöön

Seuratukea myönnettiin yli 400 hankkeelle

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille lähes 4,5 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla edistetään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan paikallisen seuratoiminnan elinvoimaisuutta. Seuratukea jaettiin 408 hankkeelle. Niistä uusia hankkeita on 284 ja jatkoa aiemmalle hankkeelle on 124. Avustukset kohdistuvat yhteensä 109 kuntaan. Seurojen yhteishankkeita on 43. Avustusta saavissa hankkeissa kuvastuu suomalaisen […]

    Etusivu - Ajankohtaista - Seuratukea myönnettiin yli 400 hankkeelle

Seuratukea myönnettiin yli 400 hankkeelle

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille lähes 4,5 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla edistetään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan paikallisen seuratoiminnan elinvoimaisuutta.

Seuratukea jaettiin 408 hankkeelle. Niistä uusia hankkeita on 284 ja jatkoa aiemmalle hankkeelle on 124. Avustukset kohdistuvat yhteensä 109 kuntaan. Seurojen yhteishankkeita on 43. Avustusta saavissa hankkeissa kuvastuu suomalaisen seuratoiminnan laaja kirjo ja moninaisuus.

Tämän vuoden hankkeissa korostuu erityisesti nuorten drop outin vähentäminen. Toimintaa kehitetään perustamalla etenkin yli 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille omia harrasteryhmiä, ottamalla nuoria mukaan seuran kehittämiseen sekä kouluttamalla nuoria ohjaaja-, toimitsija- ja tuomaritehtäviin. Mukana on myös hankkeita, joissa lähdetään toteuttamaan nuorten toivomia ja esittämiä toimenpiteitä.

Lue koko tiedote opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta.

 


Sisältö päivitetty 28.04.2021