Suoraan sisältöön

Kenelle Liito-hanke on suunnattu?

Liito-hankkeen tavoitteena on saada erityistä tukea tarvitsevia helsinkiläisiä lapsia ja nuoria (7–29-v.) rohkeammin harrasteiden pariin ja jatkamaan siinä saamansa tuen turvin. Erityinen tuki ei edellytä diagnoosia (ADHD, autismin kirjo, asperger, oppimisvaikeudet), vaan Liito-hankkeen tuen saamiseksi riittää kokemus siitä, ettei sopivaa harrastusta tahdo löytyä, tai harrastuksissa mukana pysyminen tuntuu syystä tai toisesta haasteelliselta.

Haasteet voivat olla monenlaisia: uuden harrastuksen aloittaminen tai sosiaaliset tilanteet ovat jännittäviä, kokemukset harrastamisesta tai siinä mukana pysymisestä voivat olla ikäviä (esim. kiusaamistilanteita), ohjaus- ja valmennustilanteet koetaan haastaviksi (esim. ohjeiden sisäistäminen voi olla vaikeaa) tai harrastusvaihtoehtojen valikoimasta itselleen sopivan löytäminen tuntuu yksinkertaisesti vain liian monimutkaiselta.

Liito-hanke tarjoaa lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen henkilökohtaisen ohjauksen sopivan harrastuksen löytämiseen Helsingin alueella. Liito-hanketta rahoittaa Helsingin kaupunki ja tavoitteena on auttaa helsinkiläisiä löytämään harrastustoimintaa Helsingin alueelta. Helsingin alueella on kattava valikoima harrastusmahdollisuuksia sekä Helsingin kaupungin tarjoamina että liikunta- ja urheiluseurojen järjestäminä. Liito-hankkeen projektityöntekijän apu on veloituksetonta, mutta harrastustoiminnan kustannuksista vastaa jokainen itse. Liito-hankkeen kautta saat laajasti tietoa runsaasta lajitarjonnasta, josta löytyy maksuttomista vaihtoehdoista alkaen seuratoimintaan jokaiselle jotakin.

Liito-hankkeessa on mukana myös liikuntaharrastusten toimijoita, eli hanke tavoittaa myös urheiluseuroja, valmentajia ja ohjaajia, joita koulutamme kohtaamaan erityisen tarpeessa olevia lapsia ja nuoria.


Liito-hankkeen projektityöntekijä Lotta vastaa ennakkotiedusteluihin, auttaa ja ehdottaa sopivien harrastusten löytämisessä ja voi toimia tarvittaessa apuna itse harrastuspaikassa. Lottaan voi olla yhteydessä joko lapsen/nuoren vanhempi tai harrastusta etsivä nuori itse. Ole rohkeasti yhteydessä ja kysy lisätietoja, niin Liito-hanke voi auttaa löytämään juuri sinulle tai lapsellesi sopivan harrastuksen.

Jos toimit itse harrastustoiminan ohjaajana tai valmentajana ja olet kiinnostunut hankkeen tarjoamasta tuesta valmennusten muodossa tai muutoin yhteistyöstä, niin ota toki yhteyttä hankkeen projektipäällikköön Mari Ruuthiin.