Suoraan sisältöön

Unelmien liikuntapäivä tulossa 10.5.

Unelmien liikuntapäivää vietetään tänäkin vuonna 10.5. – jo kuudetta kertaa. Liikkuminen kannattaa aina, ja se on mahdollista monin eri tavoin myös poikkeusoloissa. Korona-tilanteen jatkuessa varsinaisia tapahtumia ei järjestetä tänä vuonna. Tapahtuma toteutetaan viime vuoden tapaan sosiaalisessa mediassa. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Päivän motto on sama kuin ennenkin: kaikki […]

    Etusivu - Ajankohtaista - Unelmien liikuntapäivä tulossa 10.5.

Unelmien liikuntapäivä tulossa 10.5.

Unelmien liikuntapäivää vietetään tänäkin vuonna 10.5. – jo kuudetta kertaa. Liikkuminen kannattaa aina, ja se on mahdollista monin eri tavoin myös poikkeusoloissa.

Korona-tilanteen jatkuessa varsinaisia tapahtumia ei järjestetä tänä vuonna. Tapahtuma toteutetaan viime vuoden tapaan sosiaalisessa mediassa. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Päivän motto on sama kuin ennenkin: kaikki tavat liikkua ovat hyviä. Tehdään #unelmienliikuntapäivä jälleen yhdessä, jotta jokainen voisi löytää itselleen sopivan ja innostavan tavan liikkua myös poikkeusoloissa.

– Kuluneen vuoden aikana liikkua ei ole ehkä voinut haluamallaan tavalla, kun harrastukset ovat olleet tauolla tai tuttu liikuntapaikka suljettuna. Arkiliikuntakin on saattanut vähentyä etäopintojen ja -töiden myötä, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori toteaa.

– Liikunnan ilo ja merkitys eivät kuitenkaan ole kadonneet mihinkään. Unelmien liikuntapäivä on yksi konkreettinen teko, jolla haluamme koko laajan liikunta- ja urheiluyhteisön voimin vaikuttaa siihen, että jokainen voisi löytää itselleen jonkin sopivan tavan liikkua, Vapaavuori jatkaa.

Unelmien liikuntapäivä on vuosittain 10.5. järjestettävä kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua. Unelmien liikuntapäivää koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. Sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot sekä kunnat.

Lue koko uutinen Suomen Olympiakomitean verkkosivuilta.>>

 


Sisältö päivitetty 18.02.2021