Suoraan sisältöön

Uuden Liito-hankkeen työntekijän esittely

Olen 33-vuotias kolmen lapsen äiti Kangasalta ja aloitin Liito-hankkeessa kesällä osa-aikaisena uutena työntekijänä. Koulutukseltani olen toimintaterapeutti sekä terveystieteiden maisteri ja teen väitöstutkimusta arkikuntoutuksen vaikuttavuudesta. Olen työskennellyt toimintaterapeuttina eri-ikäisten kanssa lapsista ikääntyneisiin yli kymmenen vuotta. Lisäksi olen tehnyt tutkimus- ja kehittämistehtäviä viime vuodet. Tehtäväni Liito-hankkeessa on avustaa helsinkiläisiä lapsia ja nuoria sopivien harrastusten löytämisessä. Pääkohderyhmänämme ovat […]

    Etusivu - Bloggaukset - Uuden Liito-hankkeen työntekijän esittely

Uuden Liito-hankkeen työntekijän esittely

Olen 33-vuotias kolmen lapsen äiti Kangasalta ja aloitin Liito-hankkeessa kesällä osa-aikaisena uutena työntekijänä. Koulutukseltani olen toimintaterapeutti sekä terveystieteiden maisteri ja teen väitöstutkimusta arkikuntoutuksen vaikuttavuudesta. Olen työskennellyt toimintaterapeuttina eri-ikäisten kanssa lapsista ikääntyneisiin yli kymmenen vuotta. Lisäksi olen tehnyt tutkimus- ja kehittämistehtäviä viime vuodet.

Tehtäväni Liito-hankkeessa on avustaa helsinkiläisiä lapsia ja nuoria sopivien harrastusten löytämisessä. Pääkohderyhmänämme ovat erityistä tukea vaativat lapset sekä nuoret (oppimisvaikeudet, ADHD, autismin kirjo), mutta diagnoosia ei tarvita ja autan myös siinä tapauksessa, että sopivaa harrastusta ei tahdo löytyä.

Harrastamisella on paljon hyvä terveysvaikutuksia, ja harrastus antaa mielekkyyttä arkeen sekä lisäksi kehittää taitojamme eteen päin. Herkästi erityistä tukea vaativa lapsi jää harrastustoiminnan ulkopuolelle esimerkiksi sosiaalisten tilanteiden pelon, keskittymisvaikeuden tai ääniherkkyyden vuoksi. Oireet voivat johtaa näin huomaamatta arjen ja elinpiirin supistumiseen ja uuden oppimisen mahdollisuudet jäävät yhä vähemmälle. Olen kohdannut työssäni toimintaterapeuttina paljon erilaisia perheitä, lapsia ja aikuisia. Et varmasti ole pohdintasi ja ajatustesi kanssa yksin, vaan moni muu on pohtinut samaa! Olethan siis minuun rohkeasti yhteydessä, jos sinä tai lapsesi kaipaa tukea sopivan harrastuksen löytymiseen!

 

Liito-terveisin

Satu Niskanen

p. 044 781 3176, satu.niskanen@kuntoutussaatio.fi


Sisältö päivitetty 23.09.2020