Suoraan sisältöön

Uusi verkkosovellus liikkumistottumusten arviointiin

Liikutko tarpeeksi? Nukutko riittävästi? Kuinka aktiivista arkesi on? UKK-instituutin tarjoamalla uudella verkkosovelluksella voi helposti arvioida, vastaavatko omat tottumukset liikkumisen suositusta. Liikkumistottumusten tunnistaminen saattaa auttaa huomaamaan mahdollisia muutostarpeita. Tietokoneella ja mobiilissa toimiva, maksuton verkkosovellus: antaa lyhyen palautteen liikkumisen suosituksen osa-alueista tuottaa yhteenvedon käyttäjän tilanteesta tarjoaa tutkittua tietoa eri osa-alueiden merkityksestä terveydelle ja hyvinvoinnille ohjaa vinkkeihin nykytilanteen […]

    Etusivu - Ajankohtaista - Uusi verkkosovellus liikkumistottumusten arviointiin

Uusi verkkosovellus liikkumistottumusten arviointiin

Liikutko tarpeeksi?

Nukutko riittävästi?

Kuinka aktiivista arkesi on?

UKK-instituutin tarjoamalla uudella verkkosovelluksella voi helposti arvioida, vastaavatko omat tottumukset liikkumisen suositusta. Liikkumistottumusten tunnistaminen saattaa auttaa huomaamaan mahdollisia muutostarpeita. Tietokoneella ja mobiilissa toimiva, maksuton verkkosovellus:

  • antaa lyhyen palautteen liikkumisen suosituksen osa-alueista
  • tuottaa yhteenvedon käyttäjän tilanteesta
  • tarjoaa tutkittua tietoa eri osa-alueiden merkityksestä terveydelle ja hyvinvoinnille
  • ohjaa vinkkeihin nykytilanteen kohentamiseksi, jos sille on tarvetta.

– Sovellusta voi käyttää omatoimisesti, ja se soveltuu hyvin myös liikunta- ja terveysalan ammattilaisten ohjaus- ja neuvontatyöhön, kertoo erikoistutkija Pauliina Husu UKK-instituutista.

Verkkosovelluksen testaamiseen osallistui eri vaiheissa sovelluksen kohderyhmien edustajia sekä liikunta- ja terveysalan ammattilaisia. Sovellusta täydennettiin ja viimeisteltiin heiltä saadun palautteen perusteella.

– Sovelluksen lopussa on edelleen mahdollisuus antaa palautetta mm. sovelluksen sisällöstä ja toimivuudesta. Kaikki palautteet ovat tervetulleita, Husu rohkaisee.

Lue koko uutinen UKK-instituutin verkkosivuilla.>>

Tutustu verkkosovellukseen.

 


Sisältö päivitetty 12.03.2021